BBO Discussion Forums: Výkonnostní a zájmové soutěže BKP - BBO Discussion Forums

Jump to content

Page 1 of 1
  • You cannot start a new topic
  • This topic is locked

Výkonnostní a zájmové soutěže BKP

#1 User is offline   ntmon 

  • Pip
  • Group: Members
  • Posts: 1
  • Joined: 2011-September-02

Posted 2011-September-02, 13:40

Počínaje sezónou 2011- 2012 (tj. od 1.8.2011) bude Bridžový klub Praha v rámci svých klubových soutěží a celostátních soutěží, které pořádá po dohodě s ČBS, rozlišovat soutěže výkonnostní a zájmové kategorie.

1. Výkonnostní soutěže
Skupinovka A
I. pražská liga
Přebor BKP - IMP
Memoriál K. Textora hraný jako přebor ČBS jednotlivců
Párový turnaj seniorů hraný jako přebor ČBS seniorů
Párový turnaj smíšených párů hraný jako přebor ČBS smíšených párů

2. Zájmové soutěže
Skupinovka B

3. Soutěže se smíšeným statusem
Švýcarská skupinovka
II. pražská liga

Výkonnostní soutěže
Soutěží této kategorie se mohou zúčastnit pouze soutěžní jednotky, jejichž všichni hráči jsou členy některé NBO WBF. Pro tyto soutěže platí veškerá ustanovení soutěžního řádu, kde zvláště zdůrazňujeme odpovědnost hráčů za chování u bridžového stolu a možnost odvolání k NOV ČBS.
Zájmové soutěže
Soutěže této kategorie jsou především určeny hráčům, kteří se chtějí bavit hraním bridže a kde není sportovní stránka ta nejdůležitější. Samozřejmě i zde je nutné dodržovat pravidla soutěžního bridže, ale možnost odvolání v těchto soutěžích je pouze k odvolací komisi stanovené na úrovni klubového řízení. Nelze se odvolávat k NOV.
Soutěže se smíšeným statusem
Soutěže v této kategorii sestávají z kvalifikační a finálové/postupové části. Po kvalifikační části se soutěžní jednotky rozdělí na finálovou/postupovou skupinu (finálovou skupinu švýcarské skupinovky, resp. barážovou skupinu o I. ligu) a na skupinu, kde se hraje o konečné umístění na dalších místech.
Do finálové/postupové skupiny mohou postoupit pouze soutěžní jednotky, které splňují podmínky pro účast ve výkonnostních soutěžích, přesněji tuto podmínku splnily k datu předcházejícímu ukončení kvalifikační části. Ve finálové/postupové skupině platí veškerá pravidla pro výkonnostní bridž. V kvalifikační části a ve skupině o zbývající umístění se aplikují kritéria pro zájmový bridž.

Náhradníci
V zájmových soutěžích nejsou pro využití náhradníků žádná omezení, kromě těch, která jsou daná propozicemi soutěže.
Ve výkonnostních soutěžích platí pro možného náhradníka následující pravidla. Pokud je náhradník členem některé NBO WBF, řídí se jeho využití pouze propozicemi soutěže. Pokud není členem, pak v soutěži družstev smí nastoupit maximálně ke třem utkáním, přičemž úhrnný počet sehraných rozdání nesmí přesáhnout 96. Ve skupinovce A smí nastoupit maximálně k jednomu utkání v rámci čtvrtletního cyklu a ve švýcarské skupinovce maximálně ke dvěma v rámci pololetního cyklu.

V Praze 16. 6. 2011
Výbor Bridžového klubu Praha
0

Page 1 of 1
  • You cannot start a new topic
  • This topic is locked

1 User(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users